A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Кунківської сільської ради

Акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»

Дата: 14.09.2023 08:06
Кількість переглядів: 8

Щороку в третю суботу вересня проходить акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day», участь у якому приймає понад 190 країн. Цього року акція відбувається під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!».

Терміни проведення – з 16 серпня по 16 вересня 2023 року.

Особливістю цьогорічного прибирання є суворе дотримання заборон, обмежень, які діють на період війни.

16 вересня 2023 року під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з 70 мільйонами учасників у 191 країні Світу.

Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання ресурсів серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

У зв’язку з воєнним станом, учасників закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених органами місцевого самоврядування локаціях, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки, навчання та під час сигналу тривоги спускатись в укриття. Прохання не публікувати адреси та час локацій на відкритих інформаційних ресурсах, а сторіси та пости в соціальних мережах робити не раніше ніж за 2 години після завершення роботи локацій.


« повернутися

Вхід для адміністратора