A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Кунківської сільської ради

Сторінка на стадії наповнення.

Привітання з Днем Матері

12 травня в Україні відзначається день Матері – найдорожчої людини для всіх від маленького до великого! Це одне з найзворушливіших свят, тому що кожен з дитинства і до останніх днів несе з собою образ своєї мами, яка простить , зрозуміє і буде завжди любити, не дивлячись ні на що.

08:00 12.05.2024

в КУ "Центр культури, дозвілля і творчості" пройшов майтер-клас з написання традиційної писанки

Весна в Україні. Воскресає природа, воскресає життя. Надходять Великодні свята. І беруться українці за прадавнє мистецтво розписування писанок — символу Великодня, символу Весни, символу Вічності життя.

16:55 01.05.2024

В закладах загальної середньої освіти пройшли майстер - класи з написання писанок

29 квітня 2024 року в ЗЗСО І-ІІІ ст. с.Кунка пройшов майстер-клас з написання писанок. Писанкарство - одне з найдавніших обрядів нашого народу, традиція яка в Україні налічує тисячі років і передує запровадженню християнства в Україні: на яйцях малювали воском, щоб створити візерунок; далі додавалась фарба, щоб надати яйцям чудових кольорів, — фарба не діє на покриті воском частини яйця. Коли все яйце було пофарбоване, віск видалявся, залишався тільки кольоровий візерунок.  За допомогою писанок пробуджували сили природи навесні, знаками та символами на поверхні яйця зцілювали людей, запобігали пожежам, підвищували врожайність на полях, навіть дарували один одному як знак приязні та кохання. У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, учні ознайомилися з традиціями нашого народу і навчилися творити писанки. Жоден учень не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю всі занурилися в царину розпису елементів писанки. Найцікавішим для дітей виявився процес знімання воску з яєць, адже під такою оболонкою приховувались усі фантазії.

16:09 01.05.2024

Вхід для адміністратора